Schoolverlichting

Yoga, Meditatie & Mindfulness in het basisonderwijs

In de Advanced Study Schoolverlichting ben ik door De Nieuwe Yogaschool vanuit verschillende expertises – (kinder)yoga en meditatie, pedagogie, psychologie –  opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie & mindfulness op een veilige manier in de klas te kunnen toepassen.

We doen (stilte-)oefeningen en blijven dicht bij de zintuigen om te ontdekken dat er in jezelf altijd een stille plek is waar je naartoe kunt gaan. Behalve een positieve invloed op prestaties van kinderen en leerkrachten zal het vooral van waarde zijn voor het algehele welzijn van het kind en een fijne en veilige sfeer in de groep bevorderen.

Soms denk je als leerkrachten dat het uitvoeren hiervan een grote tijdsinvestering is. Kostbare tijd die je niet kunt missen. Maar eenmaal aangeleerd ontstaat in enkele minuten rust in de groep, is er meer betrokkenheid en concentratie en hebben kinderen weer de ruimte de stof tot zich te nemen. Betrokken kinderen die zich met een open mind kunnen concentreren, geven de leerkracht rust en ruimte. Je besteedt er tijd aan om juist tijd te krijgen.

Hoe gaat het in z'n werk?

Neem contact op

Wat kan ik nog meer voor je betekenen?

Dru Yoga Meditatie 

Een sierlijke en krachtige manier om stress te verminderen en stilte te ervaren.

Individueel

Wat heb jij nodig? Dat is het uitgangspunt van individuele sessies.

Dru Wandelingen 

Een heerlijke ochtend voor jezelf om uitgerust en opgeladen thuis te komen.

“Wat is jouw beste ontdekking?” vroeg de Mol
“Dat wie ik ben, goed genoeg is,” zei de Jongen
Uit: De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard